Yəqin ki, çox ailələr marketlərdən daha çox dondurulmuş qidalar alır. İstər balıq, ət, toyuq, istər müxtəlif ərzaq növləri. Hətta sevimli fast-food kartof çipsi də sellofan pektlərdə dondurulmuş şəkildə satılır.
Dondurulmuş qidalar ürək və diabet xəstəliyinə, hətta bədəndəki hüceyrələrin məhv olmasına səbəb ola bilir. Marketlərdə soduyucularda müxtəlif cür dondurulmuş meyvə, tərəvəz, balıq, ət, xəmir məhsullarları, yarımfabrikatlar insanların mətbəxdəki işini asanlaşdırır. Amma bu qidalar bizə illərlə xronikləşən ağır xəstəliklər də bəxş edə bilir.
Mövzu ilə bağlı yararlı məlumatları toplayaraq video material hazırlamışıq. (medicina.az)