Darçın bədəni sərbəst radikalların oksidləşdirici zərərindən qorumağa kömək edən polifenolları ehtiva edir və bizə gənc qalma qabiliyyətini verir. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Larisa Nikitina Life.ru saytına ədviyyatın faydalı xüsusiyyətləri barədə danışıb.

O, bildirib ki, darçının müəyyən göbələk növlərinə qarşı təsirli olduğu bilinir. İltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Darçın efir yağını tənəffüs etmək narahatlıq və depressiya kimi simptomları kəskin şəkildə azaldır.

Onun sözlərinə görə, darçın qadınların sağlamlığı üçün də faydalıdır. Məsələn, ədviyyat menstrual dövrü normallaşdıra və hətta libidonu artıra bilər. Bundan əlavə, ədviyyat kosmetologiyada saç məhsulu kimi fəal şəkildə istifadə olunur.

Bundan əlavə, əks göstərişlər haqqında unutmaq olmaz. Məsələn, mədə-bağırsaq xəstəlikləri, qanın laxtalanma pozğunluğu və allergiyası olan insanlar ədviyyata alternativ axtarmalıdırlar.