İsti çaya limon əlavə etmək sağlam vərdiş kimi görünsə də, ekspertlər bunun nə üçün qiymətli vitaminləri məhv etdiyini və içkinin faydalarını azalda biləcəyini izah edirlər.
Foodinfo.az bildirir ki, limonlu çay uzun müddət sağlam həyat tərzini sevənlər arasında məşhur içkidir. Bu meyvənin tərkibində C vitamini olduğuna görə çaya limon əlavə etmək faydalı hesab olunur. Bununla belə, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, içkinin yüksək temperaturu qiymətli maddələri, xüsusən də askorbin turşusunu məhv edə bilər.
Limonda 100 q-da təxminən 40 mq C vitamini var ki, bu da bu vacib elementin əla mənbəyidir. Bununla belə, Dr. Erik Berqin qeyd etdiyi kimi, limonun faydalı olması üçün onu düzgün istehlak etməyin vacib şərti var. Yüksək temperatur C vitamini ilə yanaşı, B1 və B5 kimi B vitaminlərinə də mənfi təsir göstərir.