Kələm, xüsusilə də yaşıl və ya qırmızı kələm lif baxımından zəngin bir tərəvəzdir və gündəlik lif ehtiyacını ödəmək üçün ideal seçimlərdən biridir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, bir porsiya (təxminən 200-300 qram) kələm təxminən 7-10 qram lif təmin edir ki, bu da yetkin bir insanın gündəlik lif ehtiyacının təxminən 25-40%-ni təşkil edir. 

Lif bədənin həzm sistemini tənzimləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir. 

Kələm təkcə liflə deyil, eyni zamanda vitaminlər (C, K, B6) və antioksidantlarla zəngindir. Xüsusilə çiy halda və ya az bişmiş formada istehlak edildikdə daha çox qida dəyəri verir. 

Kələm liflə zəngin olduğuna görə uzun müddət toxluq hissi təmin edir və arıqlama proqramlarında da istifadə olunur. 

Həmçinin qan şəkərini stabilləşdirərək ürək-damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir.