
Xrono-qidalanma sahəsində son tədqiqatlar göstərir ki, yeməklərin vaxtı sağlamlıq nəticələrinə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, Qidalanma və Pəhriz Akademiyası Jurnalının xüsusi buraxılışı bu barədə hazırlanıb.
Alimlər müəyyən ediblər ki, orqanizmin maddələr mübadiləsində təkcə qidanın keyfiyyəti və kəmiyyəti deyil, həm də onun qəbulu vaxtı əsas rol oynayır. Tədqiqatlar göstərir ki, müəyyən vaxtlarda müntəzəm yemək qida maddələrinin udulmasını yaxşılaşdırır və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər. Bundan əlavə, pis yemək vərdişləri diabet və ürək-damar xəstəlikləri də daxil olmaqla müxtəlif xəstəliklərin inkişaf riski ilə əlaqələndirilə bilər.