Həddindən artıq şəkər istehlakı sağlamlığınıza çox mənfi təsir göstərə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Lauren Panoff bu barədə danışıb. Bildirib ki, şəkər qlükozanın sürətli bir artımını təmin edir, ardınca da eyni dərəcədə ani bir azalma müşahidə olunur. Bu, insanın tez süstləşməsinə və yenidən yemək istəyi hiss etməsinə səbəb olur. Əlavə şəkərin yüksək istehlakı da kortizol səviyyələrini artıraraq yuxu rejimini poza bilər.

Şəkər ağızdakı zərərli bakteriyaları qidalandıra bilər. Bu, mina aşınmasına səbəb olur və diş çürüməsi riskini artırır. Həddindən artıq şəkər yemək vücudunuzun insulinə cavab verməsini çətinləşdirə bilər. Zamanla bu, məsamələri bağlayan və sızanaqlar üçün əlverişli mühit yaradan iltihabı və sebum istehsalını təşviq edir. Böyük miqdarda əlavə edilmiş şəkər qlikasiya adlanan bir proses vasitəsilə dərinin qocalmasını sürətləndirə bilər. Bu proses şəkər molekulları dərinin elastikliyini və möhkəmliyini qorumaq üçün lazım olan kollagen və elastin zülallarına bağlandıqda baş verir.  Şirniyyatlar adətən çox yüksək kalorili olur, bu da kilo almağa kömək edir. Əlavə edilmiş şəkər də iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da qan damarlarını zədələyərək və qan dövranını maneə törədərək bədənə stress gətirir. Yüksək şəkərli qidalanma, ürək xəstəliyi ilə əlaqəli bir qan növü olan trigliseridlərin səviyyəsini artıra bilər.