Ləbləbi ləzzətli qəlyanaltı olmaqla yanaşı, sağlamlığa bir çox faydası olan qidadır. 

Foodinfo.az hər gün bir ovuc ləbləbi yeməyin faydalarını təqdim edir:

1. Yüksək protein tərkibi: Ləbləbi yüksək miqdarda protein ehtiva edir. Bu xüsusiyyət sayəsində əzələ inkişafı üçün çox faydalıdır. Xüsusilə idmançılara və fitnes həvəskarlarına protein ehtiyaclarını ödəmək üçün ləbləbi istehlak etmələri tövsiyə olunur. 

2. Dəri sağlamlığı üçün faydaları: Bu qida dəri sağlamlığına müsbət təsir edən bir çox qida maddəsi ehtiva edir. Xüsusilə antioksidanlar sayəsində dəridəki qocalma əlamətlərini azaltmağa kömək edir. 

3. Həzm sistemi sağlamlığı: O, liflə zəngin qidadır. Bir ovuc ləbləbi istehlakı həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır. 

4. Çəkiyə nəzarət: Ləbləbi doyurucu bir qəlyanaltıdır. Bir ovuc ləbləbi yemək aclıq hissini yatıraraq çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər.

5. Xolesterin səviyyələrinə nəzarət edir: Bu qida xolesterol səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir. Tərkibindəki yüksək miqdarda lif sayəsində xolesterin səviyyəsini balanslı saxlamağa kömək edir. 

6. Enerji verir: Ləbləbi sürətli enerji verən qəlyanaltıdır. Tərkibindəki karbohidratlar sayəsində sürətli enerji verir. 

7. Sümük sağlamlığı üçün faydaları: O, kalsium və maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Bu şəkildə sümük sağlamlığını dəstəkləyərək osteoporoz kimi xəstəliklərin qarşısını almağa yardımçı olur.