Ölkəmizdə, xüsusilə də qadınlar arasında çox rast gəlinən qan azlığı gündəlik həyata mənfi təsir edə biləcək bir vəziyyətdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, qurudulmuş meyvələrin bişirilməsi və qurudulması yolu ilə əldə edilən meyvə pulpası qan azlığı ilə mübarizədə çox təsirli qəlyanaltıdır. Üstəlik, nəinki qan əmələ gətirir, həm də bir çox faydalar verir.
Pestil liflə çox zəngindir. Bu, həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır, həzmi yaxşılaşdırır və toxluq hissini artırır.
Bədənə enerji verir, eyni zamanda təbii şəkər tərkibi sayəsində intensiv fiziki fəaliyyətlərdən əvvəl və ya sonra enerji səviyyələrini artırmaq üçün ideal bir qəlyanaltı ola bilər.
Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində meyvə pulpası hüceyrə zədələnməsini azaldır, sağlamlığı dəstəkləyir və xəstəliklərdən qoruyur.
Üstəlik, bəzi tədqiqatlar meyvə pulpasının xərçəng riskini azalda biləcəyini iddia edir.
Meyvə pulpası sağlam qəlyanaltı olsa da, həddindən artıq istehlakdan qaçınmaq vacibdir. Yüksək şəkər tərkibi şəkər metabolizması problemi olanlar üçün ehtiyatlı olmağı tələb edir.
Allergik reaksiya riski olanlar da diqqətli olmalıdırlar. Bundan əlavə, təzə meyvələrdən daha çox kalorili olduğu üçün porsiyaya nəzarət vacibdir.