Toyuq əti dünyanın ən məşhur qidalarından biridir, lakin bəzən ondan gələn xoşagəlməz qoxu bütün iştahınızı poza bilər.

Buna görə də, toyuq ətinin xoşagəlməz qoxusundan qurtulmağa kömək edəcək bir neçə yolu xatırlamağa dəyər.

Sirkə turşusu

Toyuq ətinin sirkə ilə marinasiyası xoşagəlməz qoxudan qurtulmağa kömək edir və ətə zərif dad verir. Marinad üçün sizə lazım olacaq:

• yarım stəkan sirkə;

• dörddə bir stəkan su;

• bir qaşıq zeytun yağı;

• 2 diş doğranmış sarımsaq;

• bir qaşıq zeytun yağı;

• dadmaq üçün ədviyyatlar.

Bütün inqrediyentləri qarışdırın, toyuqları şoraba qoyun və 30-60 dəqiqə buraxın.

Toyuq ətini limonlu su ilə yuyun

Limonlu su hazırlamaq üçün bir limonu dairələrə kəsib üzərinə 2 stəkan su tökmək lazımdır. Bir çimdik duz əlavə edin və qarışdırın. Sonra toyuq ətini bu məhlula qoyun və 15-20 dəqiqə buraxın.

Ədviyyat istifadəsi

Ədviyyatların əlavə edilməsi pis qoxuları aradan qaldırmağa və ətə əlavə dad əlavə etməyə kömək edə bilər. Oregano, kəklikotu, reyhan, paprika və ya zəncəfil kimi sevimli ədviyyatlardan istifadə edin. Toyuq ətini qovurmadan və ya qaynatmadan əvvəl ədviyyatlar səpin.

Kömürdən istifadə

Kömür güclü uducu xüsusiyyətlərə malikdir, buna görə də pis toyuq qoxusundan qurtulmağa kömək edə bilər. Bişirməzdən əvvəl kömürü metal bir qaba qoyun və bir neçə dəqiqə isti bir qabda saxlayın. Sonra toyuq ətini qaba qoyun və qapağı bağlayın.

Qatıqda marinadlanır

Toyuqun qatıqda marinasiyası yalnız xoşagəlməz qoxunu aradan qaldırmaqla yanaşı, ətə yumşaqlıq və şirəlilik də verə bilər. Marinad üçün sizə lazım olacaq:

• 1 stəkan qatıq;

• 1 xörək qaşığı. bir qaşıq limon suyu;

• 2 diş sarımsaq;

• 1 və ya 2 çay qaşığı zerdeçal;

• 1 və ya 2 çay qaşığı keşniş.

Bütün inqrediyentləri qarışdırın, toyuqları şoraba qoyun və 30-60 dəqiqə buraxın.

Soğan və yerkökü istifadə edərək

Toyuq ətinə bişməzdən əvvəl soğan və yerkökü əlavə etmək pis qoxuları aradan qaldırmağa və ətə əlavə dad əlavə etməyə kömək edə bilər. Soğan və yerkökü böyük parçalara kəsin və tavanın dibinə qoyun. Sonra tərəvəzlərin üzərinə toyuq ətini qoyun və həmişəki kimi bişirin.

Soda istifadəsi

Çörək soda başqa bir təsirli vasitədir. Bunu etmək üçün 1 osh qaşığı qarışdırın. bir qaşıq soda və 1 litr su. Əti bu həllə qoyun və 20-30 dəqiqə buraxın. Sonra əti soyuq suda yuyun və həmişəki kimi bişirin.

İndi toyuq ətinin xoşagəlməz qoxusundan qurtulmağın və onu yumşaq və şirəli olması üçün bişirməyin bir neçə yolu var. Sizə uyğun olan üsulu seçin və dadlı yeməyinizdən həzz alın!

Leyla