Portağal yeməyin ən yaxşı vaxtı barədə mübahisələr artıq mənasızdır. Foodinfo.az Sports.kz-ya istinadla xəbər verir ki, diyetoloq Suzanna Fişer bildirir ki, portağaldan maksimum fayda əldə etmək üçün konkret saatdan çox, onu müntəzəm rasiona daxil etmək vacibdir.

Ekspertin sözlərinə görə, portağal və digər C vitamini ilə zəngin məhsulları davamlı şəkildə qəbul etmək daha önəmlidir. Yalnız mədəsi həssas olan və ya reflüks problemi yaşayan şəxslər üçün məhdudiyyət var: belə insanlar portağalı acqarına və ya yatmazdan əvvəl yeməməlidir, çünki yüksək turşuluq mədəyə təsir edə bilər.

Portağal həmçinin dəmir ilə zəngin qidalarla – paxlalılar, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, qoz-fındıq – birlikdə yeyildikdə daha faydalıdır. C vitamini qeyri-hem dəmirin mənimsənilməsini yaxşılaşdırır və bədənin onu daha effektiv istifadə etməsinə kömək edir.

Mütəxəssis maksimum C vitamini əldə etmək üçün portağalı təzə halda yeməyi tövsiyə edir. Eyni zamanda, portağalları birbaşa günəş işığından uzaqda saxlamaq və böyük ehtiyat yaratmamaq vacibdir.