Hər kəsdən qaraciyəri ən çox nəyin öldürdüyünü soruş, hər kəs cavab verəcək - spirt. Peşəkar alkoqoliklərin qaraciyəri sözün əsl mənasında yağla doldurulur və daimi içmə heyrətamiz dəyişikliklərə səbəb olur - iltihab, qaraciyər hüceyrələrinin birləşdirici toxuma ilə əvəz edilməsi, nəhəng qaraciyər ölçüləri və siyahı davam edir. Amma elə qidalar da var ki, adətən bizdə şübhə doğurmur və onları sonsuza qədər yeyə bilərik. Və sonra ayıq bir ziyafətdən sonra oyanırıq və qaraciyəri tuturuq.

Yaxşı, meyvələrin özləri o qədər də pis deyil. Bu məsələdə hər şey kəmiyyətdən asılıdır. Çünki meyvənin tərkibində fruktoza var. Qaraciyərin yağlanmasına səbəb olan budur. Və bu proses sürətli olacaq.

Saf formada şəkər qaraciyər üçün təhlükə yaradan məhsullar arasında ümumiyyətlə birinci yerdədir. Ancaq onu bir növ əlavə ilə əvəz etmək qərarına gəlsəniz, tərkibi oxumaq faydalı olacaq. Tərkibində fruktoza olduğunu görsəniz, sabun üçün şalvarı dəyişdirdiyinizi düşünün.

Diyetoloqların çörəyə olan əsas iddiaları onun hazırlandığı yumşaq una görə yaranır. Tez qlükoza çevrilir, müvafiq olaraq çörəyin glisemik indeksi hoo-dur və bu, qan şəkərinin səviyyəsini artırır, qaraciyərdə yağ yığılmasına kömək edir, çəki artımına səbəb olur və düzgün terapiya olmadan asanlıqla diabetə çevrilə bilən hiperinsulinemiyaya səbəb olur. . Hiperinsulinemiyanın simptomları: daimi şirniyyat istəyi, kəskin aclıq hissi, konsentrasiyanın azalması, çəki artımı, artan narahatlıq, panik hallar, xroniki yorğunluq.

Nərmin