Moskva vilayətinin Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovski Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova protein çubuqlarının xüsusiyyətləri haqqında danışdı.
Protein çubuqlarının çox miqdarda tatlandırıcı ehtiva etməsi qeyri-adi deyil. Nəzarətsiz istehlak edildikdə, onlar artıq çəki, şəkərli diabet, lipid mübadiləsinin pozulması və ürək və qan damarlarının patologiyalarının inkişafı ilə karbohidrat mübadiləsinə təsir göstərə bilər.
Suxorukova qeyd etdiyi kimi, barlar idman qidası kimi təsnif edilə bilər, lakin onlar tam yeməyi əvəz edə bilməzlər.
Mütəxəssisin fikrincə, gündə iki bardan çox yemək məsləhət deyil, çünki proteinin yüksək faizi bu məhsulu emal etmək üçün əlavə bədən resursları tələb edir.