Qaynadılmış yumurta qida dəyəri yüksək olan bir məhsuldur və çox vaxt sağlam qidalanmanın bir hissəsi olaraq tövsiyə edilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, qaynadılmış yumurtadan həddindən artıq və ya düzgün şəkildə istifadə edilmədikdə bəzi zərərləri ola bilər:
1. Yumurta sarısı xolesterol baxımından zəngindir. Sağlam insanlarda yumurtanın miqdarı problem yaratmaya bilər, lakin artıq xolesterol səviyyəsi olan insanlar həddindən artıq yumurta istehlak edərsə, ürək-damar xəstəlikləri riski arta bilər. Gündəlik yumurta istehlakı nəzarət altında saxlanılmalıdır.
2. Bəzi insanlar yumurta ağına qarşı həssas və ya allergik ola bilər. Bu halda həzm problemləri, qarında ağrı və ya şişkinlik meydana gələ bilər.
3. Yumurtanın düzgün şəkildə bişirilməməsi və ya uzun müddət açıq havada saxlanılması salmonella kimi bakteriyaların inkişafına səbəb ola bilər. Bu da qida zəhərlənməsi riskini artırır.
4. Çox sayda qaynadılmış yumurta istehlak edildikdə gündəlik kalori miqdarı arta bilər ki, bu da kilo artımına səbəb ola bilər.
Qaynadılmış yumurta sağlam və faydalıdır, lakin balanslı şəkildə istehlak edilməlidir.