Ağ süfrə şəkəri ilə qəhvəyi şəkər arasındakı əsas fərq, qəhvəyi şəkərə fərqli rəng, ləzzət və nəm verən bəkməzin olmasıdır. 

Foodinfo.az-ın məlumatına görə, bəkməzdən alınan qəhvəyi şəkərdə az miqdarda müxtəlif liflər və s. kimi mikroelementlər olsa da, qəhvəyi şəkər ağ şəkərdən daha sağlam hesab edilmir. Çünki qəhvəyi şəkərdən əhəmiyyətli miqdarda lif və ya digər mikroelementlər əldə etmək üçün həddindən artıq miqdarda şəkər istehlak etmək lazımdır. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı pulsuz şəkər istehlakını ümumi enerji istehlakının 10% -dən azına endirməyi tövsiyə edir. Tərkibində mikroelementlərin olması onu daha sağlam etmir. Eyni zamanda qəhvəyi şəkəri lif mənbəyi kimi təsnif etmək düzgün deyil.