Ramazan ayının gəlişi ilə sahur süfrələrinin əhəmiyyəti daha da artır. Sahurda sağlam və balanslı qidalanmaq enerji səviyyəsini qoruyub saxlayacaq və gün boyu sağlamlığı dəstəkləyəcək. Bu baxımdan sahur süfrənizə əlavə edə biləcəyiniz bir neçə dilim ananasın sağlamlıq faydalarından yararlana bilərsiniz.
Foodinfo.az sahurda ananas yeməyin faydalarını təqdim edir:
1. Həzmi asanlaşdırır: Ananasın tərkibində həzm sistemini dəstəkləyən bromelin adlı ferment var. Bu ferment həzmi asanlaşdırır və həzmi rahatlaşdırır. Sahurda ananas yemək həzm problemi olanlar üçün faydalıdır.
2. İmmunitet sistemini gücləndirən: O, C vitamini ilə zəngin bir meyvədir. Vitamin C immunitet sistemini gücləndirici təsirə malikdir. Sahur üçün ananas istehlak edərək bədəninizin immun sistemini dəstəkləyə bilərsiniz.
3. Antioksidant Təsiri: Antioksidantlarla zəngin bir qidadır. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələrin qocalmasını ləngidir. Əgər tez-tez xəstəliklərdən əziyyət çəkirsinizsə, sahurda ananas yeyərək özünüzü bu təsirlərdən qoruya bilərsiniz.
4. Maye və lif tərkibi: Ananas yüksək miqdarda su və lif ehtiva edir. Bu həzmə kömək edir və həm də toxluq hissi verir. Sahurda ananas istehlak etmək gün ərzində daha uzun müddət toxluq hiss etmənizə kömək edə bilər.