Hamımız bilirik ki, şəkər sağlamlığınız üçün yaxşı deyil və ondan çəkinmək lazımdır. Ancaq hamı bilmir ki, onların şirin alternativləri çox vaxt heç də yaxşı seçim deyil. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, şəkərə alternativ hesab olunan balın tərkibində müəyyən miqdarda vitamin və minerallar olmasına baxmayaraq, onu hər gün çox miqdarda qəbul etmək bizə heç bir fayda gətirməyəcək.
Diyetoloq Michal Uzosek deyir ki, bal əslində demək olar ki, tamamilə şəkərdir. Bir az daha az kalori var və çox sağlam deyil. Onun tərkibində müəyyən miqdarda vitaminlər, minerallar, fermentlər var. Lakin onların miqdarı azdır və yalnız çoxlu bal istehlak etsək, bu birləşmələrin əhəmiyyətli miqdarını təmin edəcəyik. Çox bal yesək, şəkəri də çox istifadə etmiş oluruq.