Tam yetişməmiş qarpızı yemək mümkündür, lakin bir neçə məqamı nəzərə almaq vacibdir:
Foodinfo.az xəbər verir ki, yetişməmiş qarpızın şirinliyi və aroması olmur, teksturası sərt və xırtıldayan olur ki, bu da dad baxımından xoş olmur.
Belə qarpızın tərkibindəki liflər və şəkərlər tam həll olunmadığı üçün həzmi çətin ola bilər. Bu, bəzi insanlarda qarın ağrısı, şişkinlik və həzm problemləri yarada bilər.
Yetişməmiş qarpızda qidalandırıcı maddələrin miqdarı, xüsusilə antioksidantlar, C vitamini və likopen kimi maddələr tam yetişmiş qarpızla müqayisədə daha az olur.
Həmçinin bəzi kimyəvi maddələrin səviyyəsi daha yüksək ola bilər. Bu maddələr həzmi çətinləşdirə və bəzən yüngül toksiklik yarada bilər.
Yetişməmiş qarpız bəzən salatlarda və ya tərəvəz kimi bişirilmiş formada istifadə edilir. Amma bu zaman onun dadı və teksturası yetişmiş qarpızdan tamamilə fərqli olur.