Tərəvəzlər vitamin, mineral və liflə zəngin olan əsas qida mənbələrindəndir. Foodinfo.az bildirir ki, brokoli, C vitamini və kalsium ilə zəngindir, sümükləri gücləndirir. Ispanaq, dəmir və maqnezium ilə qan dövranını yaxşılaşdırır.
Pomidor, likopen maddəsi ilə xərçəng riskini azaldır. Xiyar isə su miqdarı ilə orqanizmi hidratlaşdırır.
Qırmızı bibər, C vitamini ilə immun sistemini gücləndirən tərəvəzlər siyahısındadır. Diyetoloqlar tövsiyə edir ki, tərəvəzləri buxarda bişirmək onların qida dəyərini qoruyur. Gündə ən azı 3-4 dəfə tərəvəz qəbulu bədən sağlamlığı üçün əhəmiyyət kəsb edir.
Bundan başqa tərəvəzlər həm də çəki idarəetməsində kömək edir. Eyni zamanda rəngarəng tərəvəzlər müxtəlif vitaminləri təmin edir.