Rusiya Elmlər Akademiyasının Qida Sistemləri üzrə Federal Tədqiqat Mərkəzinin nutritionist və funksional qidalanma mütəxəssisi Aleksandra Surjik gündə üç fərqli süd məhsulu istehlak etməyi tövsiyə edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, müxtəlif fermentləşdirilmiş südlü içkilərin orqanizmə oxşar təsiri var. Onlar tez-tez bakteriyalarla zənginləşdirilir, bu halda ikiqat təsirli məhsul olacaq: həm başlanğıcdan olan bakteriyalar, həm də əlavə edilən mikroorqanizmlər sağlamlığa təsir edəcəkdir. Fərqli fermentləşdirilmiş südlü içkiləri növbə ilə içmək daha yaxşıdır.

Mütəxəssis qeyd etdiyi kimi, gün ərzində müxtəlif süd məhsullarından üç porsiya qəbul etməlisiniz.

“Bu o demək deyil ki, gündə üç stəkan kefir içmək lazımdır. Təcrübə edə bilərsiniz: çaya süd əlavə edin, qatıq ilə salatlar hazırlayın”, - deyə ekspert əlavə edib.

Nurlan