Çiyələk yemək yaxşılaşdırılmış idrak funksiyası, aşağı qan təzyiqi və artan antioksidan qabiliyyəti də daxil olmaqla bir çox sağlamlıq faydası təmin edə bilər. Alimlər yeni araşdırmada bu qənaətə gəliblər.
Təcrübənin bir hissəsi olaraq, iştirakçılar səkkiz həftə ərzində gündə iki porsiya çiyələk istehlak etdilər. Bu, koqnitiv emal sürətinin 5,2% artması, qan təzyiqinin 3,6% azalması və ümumi antioksidan qabiliyyətinin 10,2% artması ilə nəticələndi. Bundan əlavə, bel ətrafı 1,1% azalıb.
Araşdırmanın aparıcı müəllifi Shireen Houshmand qeyd edib:
Təcrübəmiz göstərir ki, bu giləmeyvə yemək hipertoniya kimi ürək-damar xəstəlikləri üçün risk faktorlarını azaltmağa kömək edə bilər.
Çiyələk tərkibində çoxlu bioloji aktiv maddələr var və eyni zamanda orqanizmi C vitamininin gündəlik tələbatı ilə təmin edir.