Xiyar və pomidor yay mövsümünün sevimli tərəvəzləridir və salatlarda geniş istifadə edilir. Bu tərəvəzləri birlikdə yemək, ümumiyyətlə, təhlükəsiz və faydalıdır. Hər ikisi az kalori ilə zəngin vitamin və minerallar təmin edir, xüsusilə də C vitamini və antioksidantlarla zəngindir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, xiyarın tərkibində su, lif və vitaminlər (xüsusilə K vitamini) var. Pomidor isə A, C və K vitaminləri ilə zəngindir, likopen adlı güclü antioksidant ehtiva edir. Bu antioksidantlar ürək xəstəlikləri və xərçəng riskini azaldır.

Onların dad profilləri bir-birini tamamlayır. Təzə, şirəli xiyarın və şirin, turş pomidorun birlikdə istifadəsi salatlara dad və rəng qatır. Zeytun yağı, limon suyu və təzə göyərtilərlə qarışdırıldığında, bu tərəvəzlərdən ləzzətli və sağlam salatlar hazırlamaq mümkündür.

Sadəcə xiyar və pomidorun birlikdə istehlakında diqqət yetirilməli məqam təzə olmalarıdır. Təzə tərəvəzlər daha çox qida dəyəri və dad təmin edir. Pomidoru soyuducuda saxlamaq onun dadını itirə bilər, buna görə otaq temperaturunda saxlamaq məsləhətdir. Xiyarı isə soyuducuda saxlamaq lazımdır.

Bəzi mənbələr xiyar və pomidorun birlikdə yeyilməsinin həzm problemlərinə səbəb ola biləcəyini iddia edir. Lakin elmi tədqiqatlar bu iddiaları dəstəkləmir. Çox miqdarda yeyildikdə bəzi insanlarda həzm narahatlığı yarada bilsə də, bu, fərdi həssaslıqlarla bağlıdır və ümumiyyətlə sağlam insanlarda problem yaratmır.