Dietoloq kimin yulaf ezmesi yeməməsi lazım olduğunu söyləyib. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Yelena Xoxlova NEWS.ru-ya müsahibəsində diabet xəstəsi olan halda yulaf yemək olmaz.

Mütəxəssis vurğulayıb ki, bu xəstəlik üçün pəhrizdə glisemik indeksi 50-dən aşağı olan qidalar olmalıdır.Onun sözlərinə görə, müxtəlif növ yulafların müxtəlif glisemik indeksləri var.

Şəkərli diabetli insanların glisemik indeksi 50-dən aşağı olan qidalara ehtiyacı var. Müxtəlif növ yulaf əzmesi müxtəlif glisemik indekslərə malikdir. Hazır dənli bitkilər hazır yeməkdə 80-85 GI göstərə bilər. Diyetoloq izah edir ki, yüksək GI olan qidalar qan şəkərinin səviyyəsinin kəskin artmasına səbəb olur.

Bundan əlavə, onun sözlərinə görə, əgər sizdə qlütenə qarşı dözümsüzlük və ya allergiya varsa, yulaf ehtiyatla yeyilməlidir.