Qurmanların əksəriyyəti bişmiş düyünün soyudulmasında heç bir qəbahət görmür. Görünür ki, vaxtında yeyilməmiş qarnir yenidən qızdırıla bilər.

Foodinfo.az bildirir ki, bu o qədər də sadə deyil. Xüsusilə qab düzgün saxlanmayıbsa və ya hazırlandıqdan sonra 24 saatdan çox vaxt keçibsə problemlər ola bilər.

Düyünü uzun müddət otaq temperaturunda saxlamaq yeməyin tez xarab olmasına səbəb olacaq. düyüdə aktiv şəkildə çoxalmağa başlayacaq. Nəticədə yemək əsl zəhərə çevriləcək.

Bişmiş düyünü soyuducuda saxlamaq vəziyyəti yaxşılaşdıra bilər. Ancaq cəmi bir gündən sonra qarnir sağlamlıq üçün təhlükəli qidaya çevriləcək.