Dietoloq Mixail Ginzburq bildirib ki, kələmdə çoxlu vitamin və antioksidanlar var ki, bu da 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün xüsusilə faydalıdır. Foodinfo.az bildirir ki, o, “Axşam Moskva” ilə söhbətində kələmin faydalı xüsusiyyətlərindən danışıb.

Ginzburqa görə, kələmin tərkibindəki faydalı maddələr orqanizmə cavanlaşdırıcı təsir göstərə bilər. Bundan əlavə, tərəvəz xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və bağırsaqlara faydalı təsir göstərir.

Həkim onu ​​da əlavə edib ki, kələm orqanizmdə şəkər və xolesterin səviyyəsini aşağı salır, həmçinin zehni qabiliyyətləri yaxşılaşdırır. Onun sözlərinə görə, tərəvəzin tərkibində immunitet sistemini xeyli gücləndirə bilən askorbin turşusu var.

Ginsburq kələm yemək hormonal səviyyələrə təsir etdiyini də qeyd edib. Xüsusilə, qadın genitouriya sisteminin xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır.

Leyla