Bu meyvələr 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün təhlükəlidir, çünki onların istehlakı diabetin inkişafına və qan təzyiqinin artmasına səbəb olur.

İnsanlar yaşlandıqca, bədən əhəmiyyətli dərəcədə zəiflədikcə müxtəlif xəstəliklər pisləşir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunlara, qəribə də olsa, meyvələr daxildir.

Üzüm, manqo, banan, şirin alma. Bu meyvələrin tərkibində çoxlu təbii şəkər var. Bəli, onlar sağlamlıq üçün yaxşıdır, lakin əlli yaşdan sonra qlükoza həssaslığı azalır və şəkərli diabetə meyl yaranır. Buna görə də, bu meyvələri unutmaq daha yaxşıdır, çünki onlar mövcud bir xəstəliyin görünüşünə və ya kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.

Qovun. Qırx yaşdan sonra bədəndəki bütün proseslər, o cümlədən həzm və maddələr mübadiləsi yavaşlayır. Qovun isə həzm etmək olduqca çətindir, onu acqarına yemək olmaz, çünki o, köp və şişkinliyə səbəb ola bilər. Bağırsaq problemi olanlar və şəkər xəstələri də yeməməlidir. Bundan əlavə, qovun yemək qan təzyiqinin kəskin artmasına səbəb ola bilər.

Qarpız. II tip şəkərli diabeti olan və bədəndə ödem problemi olan insanlar qarpız yeməməlidir. Bu, bədəndə artıq mayenin yığılmasına və şişkinliyin artmasına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, sidik ifrazı problemləri, sidik-bağırsaq xəstəlikləri, mədə-bağırsaq xəstəlikləri və ya qalxanabənzər vəzi xəstəlikləri varsa, qarpız yeməməlisiniz. Bundan əlavə, qarpız yemək qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.

Nurlan