Arpa ən qədim taxıl bitkilərindən biridir. ABŞ-ın Klivlend Klinikasından qeydiyyatdan keçmiş diyetisyen Beth Cervoni arpa olan pəhrizin faydalarından danışıb.
Bu taxıl müxtəlif vitamin və minerallarla zəngindir, lakin hər şeydən əvvəl liflə zəngindir. Üstəlik, bu, beta-qlükan adlı xüsusi bir lif növüdür. Tədqiqatlar göstərir ki, bu, immunitet sistemini gücləndirməyə, arıqlamağa, bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmağa və qan şəkərini və xolesterolu azaltmağa kömək edir.
Arpa maqnezium, dəmir və B6 vitamini ilə də zəngindir.
Diyetoloqun fikrincə, sağlam pəhrizin bir hissəsi kimi arpa istehlak etməklə aşağıdakı potensial faydaları əldə edə bilərsiniz:
diabet riskini azaltmaq;
iştaha nəzarət;
xərçəng riskini azaltmaq;
bağırsaq sağlamlığını təşviq edir.
Arpa sıyığının dadını bəyənməsəniz, arpa suyu içməyə və ya arpa çayı dəmləməyə cəhd edə bilərsiniz.