Rusiya Bilik Cəmiyyətinin dietoloqu və nutritionisti Yekaterina Pankova RİA FederalPress ilə söhbətində bir dəfəyə 150 ​​qramdan çox olmayan təzə giləmeyvə yemək məsləhət görüb.

O, həmçinin böyrək daşları olan insanlara giləmeyvə qəbul edərkən diqqətli olmağı tövsiyə edib. Yaxşı olar ki, qarağat az yesinlər.

Bundan əlavə, ekspert qışa hazırlıqları kompotlar və tez dondurma şəklində etməyi tövsiyə etdi, çünki bu şəkildə giləmeyvələrdə vitaminləri uzun müddət saxlaya bilərsiniz. Və giləmeyvə köməyi ilə indi formalaşa bilən vitaminlərin tədarükü qışda immunitet sisteminə kömək edəcəkdir.

Ancaq giləmeyvə, eləcə də tərəvəzlər müəyyən qaydalara uyğun olaraq dondurulmalı və iki ildən çox olmayaraq saxlanılmalıdır. Əvvəla, məhsulu yumaq, sonra tərəvəzləri silmək və giləmeyvələri yüngülcə qurutmaq lazımdır ki, onlar nəm qalsınlar, lakin çox nəm olmasın.