Bir çox insanlar ən sağlam içkinin özləri hazırladıqları içki olduğuna inanırlar.
Lent.az xəbər verir ki, bitki mənşəli süd hazır şəkildə alınsa da, evdə onu hazırlamaq üçün bir çox resept var.
Məsələn, badam südü ən yaxşı alternativlərdən biridir. Bəs, onu ev şəraitində necə hazırlamaq olar?
Əvvəlcə qovrulmamış badamları götürüb yaxalamaq lazımdır, sonra badamların üzərinə su töküb bir neçə saat (ən azı 4), ya da bir gecə boyu dəmlənməsi üçün buraxın.
Bundan sonra, qabığının çıxarılmasını asanlaşdırmaq üçün isladılmış ləpələrin üzərinə qaynar su tökmək lazımdır.
Soyulmuş ləpələri bir qarışdırıcıya qoyun, 1:1 nisbətində su ilə doldurun və hamarlanana qədər doğrayın. Döymə prosesi zamanı kütlənin isinmədiyinə əmin olun.
Geriyə 2 hissə su əlavə etmək və qarışdırıcını təxminən 30 saniyə işlətmək qalır. .
Yaranan kütləni çox qatlı cuna ilə süzün. Badam südü hazırdır. Ondan konfet və ya digər şirniyyatlar hazırlamaq üçün istifadə edilə bilər.