Qidalanma mütəxəssisi Matt Webster bağırsaqların düzgün işləməsi üçün ən yaxşı otlar və ədviyyatların siyahısını tərtib edib.

Darçın. Bağırsaqda faydalı bakteriyaların böyüməsini təşviq edən və həzm problemlərini aradan qaldırmağa kömək edən antiinflamatuar və prebiyotik xüsusiyyətlərə malikdir. Ədviyyat həmçinin mədə turşuluğunu azaltmağa kömək edir.

Zəncəfil. Meteorizmin qarşısını alır və həzm sistemindən artıq qazları çıxarır. Məhsul həmçinin bağırsaq daralmalarını azaldır, əzələləri rahatlaşdırır və qidanın keçməsini asanlaşdırır.

Sarıkök. Bu ədviyyat antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Həzmə kömək edir, həzm sistemini sakitləşdirir, qarın ağrılarını azaldır və mədə yanmasını aradan qaldırır.

Oregano. Ədviyyatın antimikrobiyal xüsusiyyətləri bağırsaqları təmizləməyə və hər hansı bakterial və ya göbələk infeksiyalarını aradan qaldırmağa kömək edir.

Şüyüd toxumu. Onlar mədə şirələrinin istehsalını təşviq edir və tez-tez axşam yeməyindən sonra həzm yardımı kimi istifadə olunur. Şüyüd toxumu liflə zəngindir, bu da yoğun bağırsağı qoruyur və qəbizliyi aradan qaldırır. Onların antiinflamatuar xüsusiyyətləri şişkin və ya qıcıqlanmış bağırsaqları sakitləşdirməyə kömək edir.