Birgə iltihab və ağrı tez-tez bədənə uzun müddətli zərər verən dərmanlarla müalicə olunur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ABŞ-ın Klivlend Klinikasından qidalanma mütəxəssisi Maksin Smit simptomları aradan qaldırmağa kömək edən qidaları sadalayıb.

Ekspertin fikrincə, diqqətlə seçilmiş pəhriz dərmanlarla eyni şəkildə ağrıları azalda bilər. Aşağıdakı məhsullar iltihab əleyhinə və analjezik xüsusiyyətlərə malikdir:

balıq (somon, alabalıq, skumbriya və siyənək);

tərəvəzlər (brokoli, gül kələm);

sarıkök ;

şəkərsiz təbii qatıq;

zəncəfil;

yaşıl çay.

Aralıq dənizi pəhrizi iltihabla mübarizə üçün ən yaxşı seçimdir, Maxine Smith deyir.

Dietoloq əlavə edib ki, oynaq ağrılarınız varsa, iltihabı stimullaşdıran bəzi qidalardan uzaq durmalısınız. Bunlara şəkər və zərif taxıllar, o cümlədən ağ düyü, makaron və ağ çörək, çox işlənmiş qidalar və yağlı ətlər daxildir.

Fərid