Yüksək duz qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərdiyi, hipertoniya, ürək xəstəliyi və insult riskini artırdığı bilinir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Sonia Pombo, bir çanta çipsdən daha çox duz ehtiva edən gündəlik qidaları sadalayıb.

 

Ekspertin fikrincə, insanlar aşağıdakı məhsullardan ehtiyatla istifadə etməlidirlər:

 

şirniyyatlar - iki standart peçenyedə bir çanta çipslə eyni miqdarda duz var;

pendir ən duzlu məhsuldur;

səhər yeməyi taxılları;

Supermarket çörəyi ən böyük duz mənbələrindən biridir;

emal edilmiş ət, xüsusilə kolbasa;

bitki mənşəli ətlər—vegan və vegetarian ət alternativləri duzda yüksəkdir;

souslar, xüsusilə ketçup;

hazır yeməklər və şorbalar.

Nurlan