Bir çox insanın əzələ qurmaq üçün məşq etməzdən əvvəl yediyi bəzi protein qidaları mədə problemlərinə səbəb ola bilər. Bağırsaq sağlamlığı üzrə mütəxəssis Chris Dubberley hansı qidaların narahatlıq və şişkinliyə səbəb ola biləcəyini açıqlayır.
Bu məhsul adətən həzm edilməsi çətin olan və bunun əvəzinə bağırsaqlarda fermentləşən, şişkinlik, qaz və ya ishalla nəticələnən təcrid olunmuş liflər və şəkərlərdən ibarətdir.
İdmançılar məşq zamanı həzm problemlərindən qaçmaq üçün protein barlarını istehlak edərkən xüsusilə diqqətli olmalıdırlar. Bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmaq üçün bütöv inqrediyentlər və minimal əlavə şəkərlə protein çubuqlarını sınamağı təklif edirəm.
Protein tozu ilə həddindən artıq yüklənmə bağırsaq mikrob balansınızı poza bilər. Bəzi zülal tozlarına əlavə edilən şəkərlər və ləzzətlər də qan şəkəri balansınızı pozaraq zərərli bakteriyaların böyüməsini təşviq edə bilər.
İçkinin tərkibində süni tatlandırıcılar, konservantlar və kofein ola bilər. Bu birləşmə mədə narahatlığına səbəb ola bilər.