Nyukasl Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, saxlama şəraiti və bişirmə üsulları toyuq yumurtasının tərkibindəki D vitamininin səviyyəsinə təsir edir.

Komanda müəyyən edib ki, yumurtalar otaq temperaturunda saxlanılsa, D vitamini daha yaxşı qorunur. Buna görə də, qida maddələrini doldurmaq üçün məhsulu soyuducuya qoymamaq daha yaxşıdır.

Bişirmə üsuluna gəldikdə, vitamini qorumaq üçün yumurtaları qaynatmaq və ya omlet kimi xidmət etmək daha yaxşıdır.

Vitamin D sümükləri, dişləri və əzələləri sağlam saxlamağa kömək edir və immunitet sistemini gücləndirmək üçün də vacibdir. Bundan əlavə, bəzi tədqiqatlar göstərir ki, D vitamini səviyyəsi aşağı olan insanlarda xüsusilə qış aylarında rast gəlinən mövsümi affektiv pozğunluq inkişaf riski daha yüksəkdir.

Nurlan