Yayda orqanizm daha çox su və daha az enerji tələb edir. Buna görə pəhrizinizi nəzərdən keçirmək və isti havalara uyğunlaşdırmaq vacibdir. Dietoloq Yuliya Şarapova SE-yə yayda necə düzgün qidalanacağını danışıb.
İlk növbədə, yüngül proteinə diqqət yetirməlisiniz: yumurta, balıq, ağ ət, dəniz məhsulları. Garnitür olaraq, təmizlənməmiş yağlar və tam taxıl çörəyi ilə təzə tərəvəz salatları yeyə bilərsiniz.
Mütəxəssis şirniyyatı olanlar üçün bişmiş məhsullara deyil, mövsümi meyvə və giləmeyvələrə üstünlük verməyi tövsiyə edir, lakin onlar normada saxlanılmalıdır (porsiya ovucunuza sığmalıdır). Həm də qazlı və şirin içkilərdən sui-istifadə etməməlisiniz - onlar susuzluğu aradan qaldırmır, ancaq qan şəkərini artırır. Yayda ən yaxşısı təmiz qazsız su və bitki çayları içməkdir.