Dietoloq Yuliya Xlopova südlə bağlı mövcud miflərdən danışıb.
Foofinfo.az xəbər verir ki, Life.ru-ya müsahibəsində ekspert qeyd edib ki, südün əsas zülalı (kazein) +130 °C-də məhv olur və GOST-a görə pasterizasiya +100 °C-dən çox ola bilməz.
Başqa bir mif, bitki südünün inək südündən daha sağlam və daha yaxşı olması fikridir. Mütəxəssis aydınlaşdırıb ki, inək südünün tərkibində çoxlu vitamin bazası var, bu, yulaf və ya badamlı içkilərdə təkrarlanmır.
Üçüncü mif ferma və üzvi südün mağazada alınan süddən daha sağlam olmasıdır.
Marketdən alınan süd qida sənayesi standartları ilə tənzimlənir və pasterizasiya və sterilizasiya mərhələlərindən keçir.
Leyla