Tərəvəz və meyvələr insan sağlamlığı üçün lazım olan bütün vitaminlərin, mikroelementlərin və qida maddələrinin mənbəyidir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu mövzuda araşdırma Uilyam Patterson Universitetinin əməkdaşları tərəfindən aparılıb. İşin nəticələri ABŞ Xəstəliklərə Nəzarət və Qarşısının Alınması Mərkəzlərinin Xroniki Xəstəliklərin qarşısının alınması jurnalında dərc olunub.
ABŞ alimləri 41 tərəvəz, meyvə və yarpaqlı göyərtilərin sağlamlığını müqayisə ediblər.
Qida dəyəri, zülalın, lifin, mikroelementlərin, vitaminlərin və digər faydalı xüsusiyyətlərin olması qiymətləndirilib. Ümumilikdə 17 əsas göstərici var. Nəticədə göyərtilər birinci yeri tutub.
Reytinq sisteminə əsasən, yaşıllar 100 baldan 100 bal toplayıb.