Şorbanın sağlamlığımız üçün faydaları nələrdir? Yeməkdə çoxlu miqdarda vitaminlər, minerallar və antioksidant birləşmələr var, bədəni mükəmməl şəkildə qidalandırır, sağlam bədən çəkisini saxlayır. Şorba həmçinin lazımi maye səviyyəsini saxlayaraq bədəni nəmləndirməyə kömək edir.
Tərəvəz ilə toyuq suyu. Bu şorba immuniteti lazımi səviyyədə saxlamağa qadirdir, çəkiyə nəzarət edir və toxumaların bərpasını təşviq edir. Və hamısı tərəvəz və toyuq ətinin ona "verdiyi" protein, antioksidanlar və vitaminlər sayəsində.
Dəniz balığı şorbası. Bu şorba bədəni qırmızı balıqda olan dəmir, sink və flüorla doyurur. Bundan əlavə, qulaq omeqa-3 çoxlu doymamış yağ turşuları ilə zəngindir, orqanizm onları yalnız qidadan əldə edə bilər. Bu yağ turşusu ürək, beyin və sinir sisteminin sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Tərəvəz şorbasının tərkibində orqanizmimiz üçün çox vacib olan vitamin və minerallar var. Bu faydalı maddələr immunitet sistemini gücləndirir, orqanizmə enerji verir, ürəyin, dərinin, gözlərin sağlamlığını dəstəkləyir, bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır.