ÜST-nin statistikasına görə, ürək-damar patologiyalarının fəsadları hər il dünyada ən çox ölümə səbəb olur. infarkt və vuruşlar, ürəyin işemik xəstəliyi, ateroskleroz və digər xəstəliklər milyonlarla insanın həyatını kəsir. Lakin əksər hallarda sadəcə pəhrizi dəyişdirməklə bunun qarşısını almaq olardı.

Kardioloq Yuri Pikşa ürək problemlərinin hətta qocalıqda da görünməməsi üçün menyunu necə tənzimləmək lazım olduğunu söyləyib.

İlk növbədə, o, daha çox bitki qidaları - süsusilə tərkibində çoxlu kalium olan tərəvəz və meyvələr yeməyi tövsiyə edib.

Bunlar banan, avokado, xurma, qulançar, balqabaq, yerkökü və s. ola bilər. Məhsulların tərkibində digər faydalı maddələrin olmasına da diqqət yetirməlisiniz. Nə qədər çox olsa, sağlamlığınız bir o qədər yaxşı olar.

Həkim qeyd edib ki, müntəzəm menyuda dəmirlə zəngin qidalar - nar, feyxoa, xurma, mal əti, qaraciyər, həmçinin maqnezium - moruq, banan, balqabaq, armud, üzüm olmalıdır.

Məhsullarda faydalı maddələrin birləşməsi yaxşı sağlamlıq və elastik qan damarlarının əsas təminatçısıdır.

Fərid