Qidalar bədəni sözün əsl mənasında cavanlaşdıra bilməz, lakin düzgün bəslənmənin köməyi ilə onu yaxşı vəziyyətdə saxlaya və bununla da qocalmanı ləngidə bilərsiniz. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Gazeta.ru-ya dietoloq və sağlam qidalanma sahəsində ekspert Kristina Voit məlumat verib.
O, üç ay və ya daha çox köhnəlmiş fermentləşdirilmiş pendir yeməyi məsləhət gördü. O, həmçinin turşu və fermentasiya məhsullarını gəncliyin açarı adlandırdı. Məsələn, duzlu kələmin tərkibində sirkə və şəkər olmamalıdır. Hər gün tam taxıllar, həmçinin brokoli, Brüssel kələmi, təzə kələm, xiyar, pomidor yeyilməlidir.
Pəhrizdə təmizlənməmiş bitki yağları və 250-350 qram meyvə (təzə və ya bişmiş) olmalıdır. Əgər susuzsunuzsa, su seçmək daha yaxşıdır, baxmayaraq ki, qızılgül dəmləməsi və ya boş yarpaq çayı kimi digər sağlam içkilər var.
"Məsələn, itburnu, gəncliyi uzatmaqla yanaşı, həm də immunitet sisteminə kömək edəcək. Qara və yaşıl çaylar eyni çay kolunun yarpaqlarından alınsa da, yarpaqlar müxtəlif üsullarla emal olunur.