Rusiya Milli Dietoloqlar Cəmiyyətinin üzvü Yuliya Zinçenko albalı istehlakı ilə bağlı tövsiyələr verib.

 Albalı mövsümü tam sürətlə davam edir. Ancaq bütün faydalarına və zəngin vitamin tərkibinə baxmayaraq, onu bolca yeməyə dəyməz, xüsusən də məqsəd arıqlamaqdırsa. Fakt budur ki, giləmeyvə yalnız vitamin və lif deyil, həm də şəkər ehtiva edir. Təəssüf ki, şəkər budaqda böyüdüyü üçün "yaxşı" olmur.

Onun sözlərinə görə, fruktoza digər şirniyyatlar kimi orqanizmə eyni təsir göstərən təbii şəkərdir.

Zinçenkonun qeyd etdiyi kimi, yediyiniz albalı miqdarına nəzarət etməsəniz, vitamin və canlılığın artması əvəzinə əlavə funt əldə edə bilərsiniz.