Qışın soyuq havasında isti içkidən həzz almaq bir çox insanın vazkeçilməz zövqlərindən biridir. Əncir də isti içkiləri müşayiət etmək üçün ən ideal qəlyanaltı olan quru meyvələr arasındadır. Həm ləzzətli, həm də bir çox sağlamlıq faydaları ilə qurudulmuş əncir təbii şəkər tərkibi ilə şirin bir alternativ təqdim edir və tərkibindəki liflərlə həzmi asanlaşdırır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, pəhriz lifi ilə zəngin olan qurudulmuş əncir sağlam qidalanmada tez-tez istifadə edilən qəlyanaltıdır. Zəngin kalium, dəmir, kalsium, antioksidantlar və kompleks karbohidratlarla dolu qida xəzinəsidir. Ancaq xüsusilə diabet xəstələrinin diqqət etməli olduğu bir məqam var: Əncirin tərkibində yüksək şəkər olması və qanda şəkəri ani artıra bilməsi bu xəstələrin təzə və ya qurudulmuş əncirdən uzaq durmaları tövsiyə edilir. İstehlak edilsə belə, 1 ədəddən çox yeməmək barədə xəbərdarlıq edilir.
Digər tərəfdən əncir yüksək lif tərkibi ilə həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyir. Lif tullantıların bağırsaqdan sürətlə keçməsini təmin edərək qəbizliyin qarşısını alır.
Tərkibindəki probiyotiklər sayəsində həzm sağlamlığını da yaxşılaşdırır.
Beləliklə, sağlam bir qəlyanaltı ilə ləzzətli bir dada sahib ola və bədəninizi lazımi lif və qida maddələri ilə təmin edə bilərsiniz.