Tərəvəz salatları arıqlamaq istəyən insanların pəhrizində əvəzolunmaz yeməkdir. Onların tərkibində çoxlu vitaminlər, minerallar və qidalar var və eyni zamanda aşağı kalorilidir. Bununla belə, tərəvəz salatlarından maksimum fayda əldə etmək üçün bitki yağlarından düzgün istifadə etməyi bilmək lazımdır.
Tərəvəz salatları üçün ilk və ən faydalı bitki yağı zeytun yağıdır. Tərkibində sağlam qan xolesterol səviyyəsini bərpa etməyə və saxlamağa kömək edən mono doymamış yağ turşuları var. Zeytun yağı da antioksidantlarla zəngindir ki, bu da orqanizmdə iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir.
Avokado təkcə dadlı məhsul deyil, həm də tərəvəz salatlarına əlavə etmək üçün ideal bitki yağıdır. Tərkibində qanda pis xolesterinin səviyyəsinin azaldılması prosesində iştirak edən çoxlu doymamış yağ turşuları var. Tərkibinə görə avokado yağı ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmağa kömək edir və qan şəkərinin səviyyəsini normal saxlayır.
Kətan toxumu yağı insan orqanizmində mühüm rol oynayan omeqa-3 yağ turşularının qiymətli mənbəyidir. Onlar beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa, maddələr mübadiləsini normallaşdırmağa və iltihabı azaltmağa kömək edir. Kətan toxumu yağı müxtəlif xəstəliklərin inkişaf riskini azaltmağa kömək edən antioksidanlarla da zəngindir.
Avokado, zeytun yağı və kətan yağı, sağlamlığı qorumaq və arıqlamaq üçün istədiyiniz nəticəni əldə etmək üçün tərəvəz salatlarına əlavə edilə bilən bitki yağlarının yalnız bir neçə nümunəsidir. Bunlara əlavə olaraq, dad hissini şaxələndirmək və həzmi yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edilə bilən bir çox digər faydalı yağlar var.
Xatırlamaq lazımdır ki, bitki yağları hələ də yüksək kalorili olduğu üçün salatlara az miqdarda əlavə edilməlidir. Bir salat porsiyası üçün bir qaşıqdan çox olmayan yağdan istifadə etmək tövsiyə olunur. Həmçinin, yağ seçərkən, hər bir insanın bədəninin fərdi üstünlüklərini və xüsusiyyətlərini nəzərə almağa dəyər.