Moskva vilayətinin Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovski Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova suşi rulonlarının faydalı xüsusiyyətlərini sadalayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert “Moscow Region Today” internet nəşrinə müsahibəsində bildirib ki, bu şəklində balıq qurudulmuş, çiy və ya azca duzlanmış ola bilər. İstənilən balıq növü zülallar, D vitamini, omeqa-3 yağ turşuları, fosfor, yod, maqnezium və digər mikroelementlərlə zəngindir.

Mütəxəssis qeyd etdiyi kimi, balıq həmçinin sümük toxumasını, damarların, arteriyaların divarlarını gücləndirməyə kömək edir, qan axını yaxşılaşdırır və xolesterini çıxarır.

Bu yemək kalsium, fosfor, natrium, yod, dəmir, həmçinin A, E və C vitaminləri ilə zəngindir.

Bakteriya və viruslarla mübarizə aparmağa kömək edir, yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdırır, əzələ ağrılarını azaldır və xolesterini azaldır.

Könül