Kərəviz uzun müddətdir ən sağlam qidalardan biri hesab olunur. Onu hər gün şirə şəklində içmək orqanizmə həm müsbət, həm də mənfi təsir göstərə bilər.

Kərəvizin tərkibində A, K və C vitaminləri, həmçinin kalsium, maqnezium və kalium kimi minerallar var. Kərəviz şirəsinin müntəzəm istehlakı bədəni vacib qidalarla təmin edə bilər.

Kərəvizin tərkibindəki yüksək C vitamini immunitet sistemini gücləndirməyə, virus və infeksiyalara qarşı mübarizə aparmağa kömək edir.

Kərəviz suyunun tərkibində su var ki, bu da xüsusilə isti havalarda orqanizmi nəmlə təmin edir.

Bitkinin tərkibindəki antioksidantlar iltihabı azaltmağa və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Qeyd etmək lazımdır ki, bu məhsulun həddindən artıq istehlakı əks təsir göstərə bilər. Kərəviz dərinin günəş işığına həssaslığına səbəb olan psolaren istehsalını artırır.

Alimlər qeyd ediblər ki, bu içkidən gündəlik istifadə qan təzyiqini aşağı salır. Həkimlər bunu 74 yaşlı xəstə hipertoniya şikayəti ilə onlara gələndə müşahidə ediblər. Altı ay kərəviz suyu içdikdən sonra onun təzyiqi xeyli aşağı düşüb.

Kərəviz böyük miqdarda ürək sağlamlığına mənfi təsir göstərən və qan təzyiqini artıra bilən natrium ehtiva edir.

Eyni zamanda bəzi insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər ki, bu da qaşınma, dəri səpgiləri və şişlik ilə nəticələnir.

Fərid