Qış meyvəsi sayılan naringini sevməyən çətin tapılar. Hər gün 1-2 ədədini yemək çox faydalıdır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Darya Xaritonova naringinin faydaları barədə danışıb.

Onun sözlərinə görə, bu meyvə zəngin vitamin tərkibinə malikdirlər: kalium, maqnezium, natrium, dəmir, təbii antioksidantlar və faydalı üzvi birləşmələr, B qupundan olan vitaminlər, C, E və A vitaminləri. 

Bu tərkib orqanizmə qanda artıq xolesterinlə mübarizə aparmağa və aterosklerozun qarşısını almağa kömək edir.

Hər gün naringi yemək üçün daha dörd səbəb:

1. Mədə-bağırsaq traktının işini normallaşdırır.
2. Stressə dayanıqlığı artırır.
3. Görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.
4. Xərçəngin inkişafının qarşısını alır.