Zeytun A, C, E, PP və B qrupu vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə, hər bir zeytunun tərkibində ürək, qan damarları, böyrəklər və qaraciyər patologiyalarının inkişafına mane olan amin turşuları var.

Foodinfo.az bildirir ki, zeytun yemək mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Bu təsir, zeytunun fermentasiya proseslərinə məruz qalan bir məhsul olması səbəbindən əldə edilir. Faydalı bakteriyalar bağırsaqların və mədənin işini yaxşılaşdırır, maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Zeytunun tərkibindəki poli doymamış yağ turşuları isə həzm şirələrinin və fermentlərin istehsalını aktivləşdirir və qaraciyər hüceyrələrini bərpa edir.

Stressə qarşı müqaviməti artırır. Bu, hər zeytunda bol olan B vitaminləri və maqneziumun təsirindəndir.

İmmunitet sistemini gücləndirin. Müntəzəm olaraq zeytun yeyən insanların müxtəlif viruslara qarşı bədən müqaviməti gündəlik pəhrizi zəif olanlara nisbətən daha yüksəkdir.

Zeytunların tərkibində fol turşusu var ki, bu da hamiləliyə hazırlaşan qadınlara tövsiyə olunur. Digər şeylər arasında, zeytun hər ikinci gözləyən ananın qarşılaşdığı dəmir çatışmazlığı anemiyasından qoruyur.