Müxtəlif ölkələrin alimləri dəfələrlə sübut ediblər ki, vitamin və minerallarla zənginləşdirilmiş qidaların qida rasionuna daxil edilməsi aptekdən qida əlavələri və ya vitaminlər qəbul etməkdənsə, sağlamlığa xeyli yaxşı təsir göstərir. "Təmiz" formada qida maddələri daha yaxşı mənimsənilir və immunitet sistemini gücləndirmək üçün daha sürətli işləməyə başlayır.

Dietoloq Oksana Dmitrenko sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq və özünüzü virus hücumlarından qorumaq üçün ilk olaraq alıb yeməli olduğunuz qidaları sadalayıb. O, bildirib ki, qoz və şam fıstığı, fındıq, badam, günəbaxan və balqabaq tumları sizi stressdən və viruslardan (vitamin A, E, B6 qrupu, maqnezium, fosfor, sink, selenyum və s.) qoruyacaq qidaları ehtiva edir.

Sarımsaq, köri, zirə, paprika, zəncəfil və sarıkök yeməyin dadını və görünüşünü yaxşılaşdırmaqla yanaşı, orqanizmin müdafiə qabiliyyətini artırır, daxili orqanların fəaliyyətini yaxşılaşdırır, arıqlamağı sürətləndirir.

Moruq, çiyələk, qaragilə, böyürtkən və digər giləmeyvə ilk növbədə faydalı antioksidantların mənbəyidir. Onların sayəsində xərçəngə tutulma ehtimalı azalır və ömür illəri uzanır.

İspanaq, turşəng, cəfəri, cilantro, reyhan, göyərtilər insana viral və yoluxucu xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edir. Bundan əlavə, hazır yeməklərə bu cür əlavələr sayəsində beyin, mədə-bağırsaq traktının və qaraciyərin fəaliyyəti yaxşılaşır.

Nurlan