Kişilərin sağlamlığını qorumaq və gücləndirmək üçün göyərti, tərəvəz, meyvə və qarabaşaq yemək lazımdır.
Kişilər az göyərti yeyirlər, dənli bitkilərə, qaba çörəyə və “kişi” yeməyi sayılmayan qarabaşaq yarmasına kifayət qədər diqqət yetirmirlər. Buna görə də, onların psixo-emosional sferanın vəziyyətini uyğunlaşdıran, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıran və aterosklerozun inkişafının qarşısını alan az miqdarda maqnezium və B vitaminləri var.
O əlavə edib ki, kişilər də qida rasionuna daha çox yağlı dəniz balığı və istiridyə daxil etməlidirlər. Bundan əlavə, sağlamlıq üçün zeytun və kətan yağları, balqabaq və çuğundur, həmçinin qoz-fındıq ilə zəngin olan yaxşı bitki yağları lazımdır.
Duz kişi sağlamlığı üçün çox zərərlidir. Onun istehlakını məhdudlaşdırmağa və yeni minimum miqdarlara alışmağa çağırıb. Bundan başqa qırmızı ət, kolbasa istehlakı nəticəsində orqanizmin əldə etdiyi cips və çörəklərin tərkibində olan zərərli yağlar, marqarin, zərərli zülallar sağlamlığa mane olur.
Leyla