Limon toxumunu qaynadıb içməyənlər peşman olacaqlar! Təbii müalicəvi, gücü var. 
"Sherg.az" xəbər verir ki, mətbəxin əvəzedilməz C vitamini mənbəyi olan limonun saysız-hesabsız istifadəsi və sağlamlığa faydaları var. Həmçinin, limonun toxumları da eyni dərəcədə qiymətlidir. Adətən çölə atılan limon toxumlarını bir çox dərdlərin dərmanı kimi istifadə edə bilərsiniz. 
Bəzi araşdırmalar limon toxumlarının arıqlamaqda təsirli rol oynadığını göstərir. Tərkibindəki maddələr, maddələr mübadiləsini sürətləndirərək yağ yandırılmasını artıra bilər. Arıqlama mərhələsində olan insanlar limon toxumlarından dəstək almalıdır. Sidik yollarının infeksiyasına müsbət təsir edir, tərkibindəki antibakterial xüsusiyyətlər sidik yolları infeksiyasını müalicə edir. Dərmana ehtiyac duymadan sidikqovucu təsir əldə etmək üçün limon toxumlarından istifadə yararlana bilərsiniz. C vitamini ilə zəngin olan sidik turşuluğunu artıraraq bakteriyaların çoxalmasını çətinləşdirir. Limon toxumlarında olan salisilik turşu iltihab əleyhinə təsir göstərir. Xüsusilə ağrıları aradan qaldırmağa kömək edən bu vəziyyət baş ağrılarını, oynaq ağrılarını və əzələ ağrılarını aradan qaldırır. Bundan əlavə, salisilik turşu qan laxtalarının meydana gəlməsinin qarşısını almağa kömək edərək ürək problemlərini düzəldir. Limon toxumları yalnız sidik yollarının infeksiyası zamanı bədəndən zərərli maddələri çıxarmır. O həmçinin zəhərli bitki və heyvanların orqanizmə təsirini azaltmaqla sağlamlığımızı qoruya bilər. Bu təbii ağrıkəsicidən faydalanmaq üçün etməniz lazım olan tək şey onu qaynar suya atıb 10 dəqiqə dəmləməkdir. Limon toxumu çayını bal və limon dilimi əlavə etmək olar. Həm dadlı, həm də sağlam içki olacaq.