Hər kəsin yediyi və hazırlanmasına çox vaxt sərf etmədiyi yeməklərdən biri də makarondur. Makaron bişirmək üçün üç əsas qayda yeməklərinizi mükəmməl edəcəkdir.
Çox məşhur yemək olsa da, insanların çoxunun etdiyi bir səhv var.
"Seggiano" makaron şirkətindən mütəxəssis Peri Eaqleton əsas səhvin yemək bişirərkən kifayət qədər su istifadə etməmək olduğunu söyləyib.
"Makaronu kifayət qədər suda bişirməmək çox yayılmış səhvdir. Çox az su istifadə etmək yeməyin dadsız edər. Çünki makarondakı nişasta bişmiş suda həll olur və su ilə makaron nisbəti çox aşağı olarsa, yapışqan bir qarışıqlığa çevrilir".
Tövsiyələrə görə, 80-100 qram makaron hazırlayarkən 500 millilitrddən 1 litrə qədər su qəbul etmək lazımdır. 200 qram ehtiyacınız varsa, suyun miqdarını iki dəfə artırın. Bundan əlavə, "yüksək tərəfləri olan böyük tava" istifadə etmək tövsiyə olunur. Bu, qaynayan zaman həm su, həm də makaron üçün kifayət qədər yer olduğundan əmin olmaq üçündür, çünki "suyun qaynayıb daşmasını istəmərsiniz".
Eaqleton deyir ki, su qaynamadan makaron əlavə etmək olmaz:
"Makaronu qaynamadan suya əlavə etsəniz, hərəkət etməyən suya nişastanın daha yavaş buraxılması səbəbindən yapışqan olacaq. Həmçinin, qarışdırmağı unutsanız, makaron bir-birinə yapışacaq".
Ümumiyyətlə, makaron bişirərkən əsas problem onun düzgün su nisbəti, temperaturu və müntəzəm qarışdırılmasıdır. Bu məsləhətlər bütün makaron yeməklərinə aiddir. (lent.az)